Openingspagina > Aktiviteiten > Kulturele bezoeken

Kulturele bezoeken

Verhalenpad

In onze geheime tuin kun je een verhalenpad aflopen en sprekende rotsblokken vinden. Ga op een speurtocht die anders in dan andere: _* Een familie-avontuur met raadsels over streekverhalen, toverkunst en de middeleeuwen. Een toverboekje en sprekende rotsblokken wijzen de weg. _* Toegerust met één van de 11 toverboekjes ga je het geheim van deze raadsels doorgronden en zul je, met behulp van je eigen verbeeldingskracht, na een krte wandeling de sprekende rotsblokken kunnen zoeken en vinden. Die zullen je de middeleeuwse geschiedenis van deze kontreien in de Alpes de Haute-Provence verhalen. Verhalenpad

Sentier des contes


De citadel van Sisteron

Geregistreerd als nationaal monument geldt de citadel van Sisteron als het bouwkundig meesterstuk van de stad. Aangelegd in de 11e, 13e, 16e en 19e eeuw draagt hij de ontwerp-sporen van Jehan Sarrazin, militair ingenieur van koning Henri IV, en van Sébastien Vauban, die dezelfde rol vervulde voor de Zonnekoning.


Ethnobotanische collectie van Salagon

Gelegen in de buurt van Forcalquier, langs de noordrand van de vlakte van Mane, is de priorij van Salagon (nationaal monument) die één van de opmerkelijkste monumentale complexen van middeleeuwse bouwkunst in de Haute Provence vormt. Hier vindt U een botanische tuin en ethnologische collectie die het erfgoed van de Haute-Provence vertegenwoordigen, gesticht door een initiatief van de beweging Alpes de Lumière.


Serre-Ponçon, de grootste stuwdam in Europa

De stuwdam van Serre-Ponçon is de op één na grootste gebouwde waterkering in Europa. Het erachte gelegen reservoir bevat 1,2 miljard m³ water, met een oppervlakte van 2 800 hectare, dat 16 waterkrachtcentrales voedt, d.w.z. 10 % van het totale waterkrachtvermogen opgewekt in Frankrijk, en de helft van het opgewekte vermogen in de gehele Provence-Alpes-Côte d’Azur regio! De stuwdam verzorgt ook de bevloeiing van 150 000 ha bouwland (via het kanaal van de Durance) en de voorziening van drinkwater en industrieel water voor de steden Sisteron en Marseille en talrijke gemeenten in het departement Var en langs de kust.

Levens- en natuurwetenschappen

  • De grootste geologische verzameling van Europa in Digne en het huis van de meerminnen en zeewezens in Castellane.
  • Vijf astronomische observatoria, waaronder het nationaal centrum in Saint-Michel l’Observatoire.
  • Aromatische hoogtepunten zijn de legendarische lavendelvelden, de distilleerderijen, en naar het zuiden toe Grasse, wereldcentrum van de parfum-industrie.
  • De prehistorie, met sporen van dinosauriers en van de eerste homo sapiens in Quinson.
  • De plantengroei, rijk en goed bewaard, met orchideeen, venusschoentjes, gentianen en lavendel.
  • Paddestoelen en zwammen, en heel wat andere onderwerpen voor studie, ontmoeting en ontdekking.
De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Overzicht van de site | Privé-site | Contenus Copyright Boniteau 2008. Site Copyleft Reinhardt et Lugnier avec SPIP licence GPL. Ajouts de codes et styles, licence Art-Libre.