Omgeving

Alpes de Haute-Provence: Van nature zijn de Alpes de Haute-Provence een gebied voor onderzoekers (geologie, sterrenkunde, kruidenleer) en zij offeren de bezoeker, op zoek naar ongewone vondsten, een eindeloze kulturele, historische en gastronomische rijkdom.

Het dorp Bayons: Het dorp Bayons, gelegen op 900 m hoogte met niet meer dan ongeveer 100 inwoners, is bekend om zijn romaanse kerkje uit de 11e eeuw dat op de Franse monumentenlijst staat, om zijn ligging in het hart van het Massif des Monges, en om de lavendelolie en saffraan die U er ter plaatse kunt kopen.

Het Massif des Monges: Een geheimzinnig landschap van ruimte en licht, op de geografische grens tussen de Alpen en de Provence. Wandelend langs het GR6 lange afstandspad, vindt U in dit bergmassief eindeloze ruimte en vergezichten, en rotskammen met zachte kontouren die aan de hemel opgehangen lijken.

De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Overzicht van de site | Privé-site | Contenus Copyright Boniteau 2008. Site Copyleft Reinhardt et Lugnier avec SPIP licence GPL. Ajouts de codes et styles, licence Art-Libre.