Beginpagina > Openingspagina > 2. Aktiviteiten > 7. Verandering van lucht > Verandering van lucht : Is er leven mogelijk na de stad ?

Verandering van lucht : Is er leven mogelijk na de stad ?

maandag 20 oktober 2008, door spipAR

Alle versies van dit artikel:


Bayons, in het hart van het Massif des Monges, is een dorp waar je de stilte weer kunt horen :

  • Als U de vervuiling, de stress, het lawaai en de aggressie van het stadsleven beu bent, dan kan het middengebergte Uw accu opladen.
  • Als het idee om van levensstijl te veranderen bezit van U heeft genomen, dan kunt U hier mannen en vrouwen ontmoeten die alles achter zich hebben gelaten om op het land anders te gaan leven ; en U kunt naar Bayons komen om U diepgaand te bezinnen op veranderingen in Uw persoonlijke en beroepsleven.

Uw gastheer Christian BONITEAU is de schrijver van het boek Changer d’air uitegegeven door Éditions Yves MICHEL. U kunt een exemplaar met handgeschreven opdracht ontvangen door de bestelbon in te sturen (klik op bestelbon hieronder).

Samenvatting van het boek

De leegloop van het platteland behoort tot het verleden : meer en meer stadsmensen stellen alles in het werk om zich op het platteland te vestigen, om de scheiding tussen hun leven en hun dromen op te heffen. De schrijver is één van deze mensen. Na 20 jaar van ervaringen en ontmoetingen met andere verse plattelanders en hun gezinnen verschaft hij U een levendige en veelkleurige getuigenis, in een direkte verhaaltrant, van het dagelijks leven op het plattelenad. Met humor herinnert hij zijn stadgenoten aan de oorsprong van het leven, aan de stress, de 35-urige werkweek, het einde van de neerslachtigheid, de rassenvooroordelen op het platteland, maar ook aan het nationale onerwijsbeleid, de adolescentie, het 8-uur journaal, gekke koeienziekte, medemenselijkheid, verslaving aan tabak en aan het internet. Van anekdotes tot avonturen roept hij ons toe en overtuigt ons dat het er in de eerste plaats om gaat onze eigen scheidsrechter te zijn. Dat het allerbelangrijkste is je intuitie te volgen, de tijd te nemen keuzes te maken voor je leven... en het dan ook te leven !

De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Overzicht van de site | Privé-site | Contenus Copyright Boniteau 2008. Site Copyleft Reinhardt et Lugnier avec SPIP licence GPL. Ajouts de codes et styles, licence Art-Libre.